Öncelikle merhaba,

Bedelli askerlik ile ilgili aklınızda birçok soru var biliyorum . Oluşturulan whatsapp gruplarında sosyal medyada birçok yerde bir sürü soru ve ona karşılık bir çok saçmalık dolu. Öncelikle bunların çoğu başka amaçlarla yazılmış bilgilerdir. A şehrine giden asker B şehrinde askerlik yapacak olan bireye akıl fikir veriyor . Öncelikle bu baştan hata . Hiç bir yer birbirine benzemez kesin kurallar dışında.

Orada eğitim verecek komutanlar rütbeliler vs vs her yerde aynı insanlar değil bu yüzden tavır davranış farklılık gösterecektir. Yapacağınız 21 gün askerlik ikişer gün yol izni kaldı 19 gün . Bir gün de giriş işlemleri kaldı 18 gün . Bir gün yemin töreni kalır 17 . Hadi fazla çıkmayalım 2 pazar çıkalım 15 kaldı . Süpriiiz, bir gün de ziyaretçi sayalım 14 .

Evet dolu dolu 14 gün nasıl geçer asker ocağında ?

İlk günlerde nerdeyim ben ne yapmam gerekiyor diye geçerken ortama alışıyorsun . Yeni arkadaşlar ediniyorsun . Hatta öyle ya daha önce whatsapp dan geyik çevirdiğin adam yanında , tek tip kıyafet hepiniz 🙂

instagramda takipleştiğiniz o devrenizin şekilli şekilli pozları , arabada pozları, BMW logosu üstünde orijinal saatli insta pozu şunlar bunlar hah işte onlar yok kolda bi casio saat yeşil bir kamuflaj ağacın altına oturmuşsunuz kendinizden bahsediyorsunuz birbirinize 🙂

sizce de güzel değil mi ? Yani bir sorun yok bence. Hayatta mutlaka yaşamanız gereken bir mevzu bu. Bunun güzel geçmesi ve geçmemesi sadece senin elinde. Orada sizi karşılayan komutanın iyi olması yada kötü olması ile ilgili birşey değil . Sen olumsuzluk karşısında bile sağlam durmalısın.

Biz 15 bin verdik şinav çekmeyelim diye düşünürsen olmaz, çık içtima alanına yat sürün, orda şinav çekemeyen (benim gibi) devrelerin olacak onlar yüzünden belki onlarca kez tekrar edecek şinavlar . Böyle olsun ki çıktığın zaman anlatacak anıların olsun , ulan Ordulu bi çocuk vardı onun yüzünden komutan çok süründürdü bizi dersin 🙂

Neyse yemek mevzusu var bir de , diyor ki abi yemekler kötüymüş. Olsun be dostum belki biraz zayıflarız. Sen ki yıl boyu arkadaşlarınla farklı farklı restoranlarda yemek yedin bi kaçında bir sürü hesap ödemene rağmen yemekler berbattı 😉 düşün ki yeni açılmış bi mekana gittin de yemekleri beğenmedin .

Tuvaletler pismiş abi ??? Geçenlerde hatırlarmısın maç çıkışı belediye tuvaletine girmiştin abi o ne pislikti beee 🙂 tut ki maçtan çıkmışsın , tüm mesele bu .

Yatakhane ter kokuyor abi ???  Spor salonunda spor yaparken insta hikayeleri attıktan sonra soyunma odasına gittiğindeki hissiyatı orda da yaşatıyorlar işte sana . Her durumda sana sivil hayatı hatırlatıyor , bu askerlik Harika dostum .

velhasıl tatile değil askere gidiyoruz , komutan koş diyecek koşacağız, daha hızlı diye bi bağırıcak aaa bi bakmışsın daha hızlı koşuyorsun . Arkanda kalmış gene Ordulu olum yetişemiyorum size diye sesleniyor 🙂

velhasıl zaman dar komutanlara da hak vermek lazım ne kadar pişirebilirlerse askerleri o kadar iyi .

Neyse işte durumlar böyle herşey sende bitiyor .

Birde şu ne alacaz yanımıza ne götürecez olayına çok takılmayın . Çanta ne kadar küçük o kadar iyi .

Çıkışta hepsini atacağız . Bizle gelen sadece güzel anılar ve kısacık zaman diliminde edindiğimiz güzel arkadaşlıklar kalacak .

Selametle …